Ryhmät

Lilliputissa on kolme eri ryhmää, joista jokainen toimii omassa kerroksessa. Ryhmiä yhdistää portaat, joita päiväkodissa löytyy kummastakin päästä.

PEUKKULAISET eli PEUKUT koostuu kolmen kasvattajan ryhmästä ja ovat iältään 1-2-vuotiaita. Touhukkainta puuhastelua pienten ryhmässä on aamupäivien aikana. Peukkulaiset ulkoilevat kaksi kertaa päivässä ja harjoittelevat ruokailua, ryhmään sopeutumista ja vanhemmista irrottautumista. Peukkulaisten ryhmä on meidän olohuone, jonka ikkunasta aamuisin huiskutetaan vanhemmalla.

LILLARIT on 2-3½-vuotiaita touhukkaita minä itse harjoittelijoita. Ryhmässä on yleensä lapsia kahden kasvattajan verran. Lillarit harjoittelevat kuivaksi oppimista, omatoimista ruokailua, kaveritaitoja ja yhteisleikkejä. Toimintakauden lapsimäärästä riippuen tämä ryhmätila ei aina ole käytössä ja toisinaan ryhmä voidaan ottaa käyttöön kesken toimintakautta. Lillarit on peukuista parin portaan päässä ja he jakavat yhteisen eteistilan peukkujen kanssa.

VINTTILÄISET puuhastelevat tietysti talon yläkerrassa. He ovat iältään 3-7-vuotiaita. Pääasiassa toiminta tapahtuu pienryhmissä ja lasten mielenkiinnon kohteet pyritään huomioimaan toiminta suunniteltaessa. Vinttiläiset harjoittelevat tunnetaitoja aktiivisesti pienryhmissä sekä yhteisillä tuokioilla sekä vapailla leikkituokioilla. Vinttiläiset on aktiivisia oppijoita, jotka harjoittelevat ja kokeilevat päivittäin omia taitojaan arjen puuhissa. Vinttiläisten ryhmässä toteutuu esiopetusikäisten toiminta.